luni, 4 mai 2009

Vis

De vreo doua saptamani Razvan se tot trezeste noaptea si se ridica in fundulet si incepe sa planga cu jale . Imi ia cel putin 2 minute sa il conving ca sunt acolo cu el, sa il pup, sa ii soptesc ca mama il iubeste si "hai sa facem nani" si sa il fac sa isi reia odihna.

Asta noapte eram treaza si beam o gura de apa de pe noptiera si am prins chiar de la inceput momentul trezirii lui obisnuite deja din mijlocul noptii, asa ca am actionat rapid.

Si l-am auzit clar cum spunea "a ma" si am vazut cum se batea in piept cu gesturi de proprietar, asa cum ne convinge el de obicei sa ii dam vreun obiect pe care si-l doreste...pe care il identifica posesiv cu "a ma". Se agita in somn si era cat pe ce sa dea in plans, dar l-am linistit repede soptindu-i :"ti-l da mama imediat, dar hai sa facem nani, pui frumos"... si a adormit rapid.

M-am convins ca, fiind foarte dinamic si vesel in timpul zilei, nu reuseste sa isi consume tot dinamismul si noaptea pastreaza inca energie reminiscenta care ii agita subconstientul si il face sa isi "traiasca" visurile, inspirate de altfel din evenimentele petrecute in ziua precedenta.

Cred ca e prea mult sa zic ca are cosmar, are doar visuri ...aproape reale.
Incerc sa gasesc solutii sa il ajut, ca sa poate odihni mai bine si implicit sa ma odihnesc si eu.
Medicul homeopat la care merg mi-a sugerat sa ii dau o doza de Calcarea Carbonica si sa ii studiez reactia. Sau sa reiau administrarea siropului de muguri de Tei Arginitiu, cu care am reusit sa trecem dupa intarcare de la reprize de somn de o ora la reprize de somn progresive de la 2-3 ore pana la mai multe ore.

O alta parere ar fi sa mergem sa ii dea preotul impartasanie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

si al meu se trezeste din somn noaptea plangand..am doua ipoteze:viseaza ceva urat..si a doua:i se trage de la dintisori..se linisteste dupa ce-l iau in brate sau ii dau sticluta cu lapte..cu suzeta nu-mi merge decat dupa vreo 2 minute..daca gasesti vreo solutie, zi-mi si mie..:D

Isabela spunea...

Eu am suferit mult din pricina somnului agitat. Suzeta nu i-a placut.
Cat l-am alaptat se trezea din ora in ora. Cam la o luna dupa intarcare, ritmul de somn nu se imbunatatise, asa ca apelat la acel extract de muguri de tei argintiu. Si a trecut treptat la reporize de somn de 2-3 ore si uneori chiar de 4 ore legate. Eram in culmea fericirii. In toata perioada asta ii iesisera 6 dinti, dar nu am observat vreo modificare a comportamentului.
Pana cam acum o luna a dormit in stilul asta si eram multumita, ii dadeam lapte sau apa si adormeam amandoi rapid la loc.
De o luna insa, se trezeste din ce in ce mai des plangand si il calmez greu. Asta noapte de exemplu s-a trezit aproape la fiecare 30 de minute. Trebuie sa merg cu el la medicul de familie, sa vad ce imi poate spune. Dar oricum intentionez sa achizitionez iarasi acel extract. Si sper sa aiba ceva efect pozitiv.